quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Skal, skal ikke...

Flere gange i løbet af dagene op til løbet overvejede jeg at springe over. Det var langt at køre bare for en times løb, vejret så ikke ud til at blive alt for godt, skal jeg spare benene til Marselisborg Maraton osv. osv. osv. Men hver gang beslutningen vejede til nej siden tænkte jeg på hvorfor jeg har meldt mig til alle afdelingerne. Det er jo skide sjovt, det er ekstra god træning, super stemning og så er der jo altid et hav af lodtrækningspræmier ;-)

Forberedelse

En time før start rullede jeg ud på en prøve omgang lidt spændt på hvad Nordjyderne havde at byde på. Løbs beskrivelsen sagde 3,8 km rute med masser af tørt singletrack og lidt grusvej – Hvis det passede så kunne det godt være en rute der lå ret godt til mig. Ret hurtigt viste det sig at det med masser af single track passede 100%. Desværre var der også en del ret lange opkørsler, men trods alt ikke bare på grusvej. De var også ”krydret” med rødder og lidt fedtet muld. Enkelte steder var der også A og B linje, så det var givet godt ud at køre en prøve omgang. Efter prøve omgangen stod det klart at dette var nok til dato den mest teknisk kvindecup rute jeg nogensinde havde kørt. Absolut en rute jeg kunne gøre mig gældende på, hvis ikke bakkerne tog livet af mig.

Løbet

Kvindecup Frederikshavn 5Da jeg vil bruge løbene til at kommer i bedre form og få lidt tempo i cyklen forsøger jeg at køre hvert løb efter devisen ”Det er jo kun en time, så max gas fra start til slut”

Starterne til kvindecup løb er altid lidt specielle i forhold til andre løb. Der altid en 5-6 stykker som stiller sig helt op foran og resten står sådan lidt spredt bag ved og det var også tilfældet her. Signe har for nogle år siden fået banket ind i hovedet på mig hvor vigtige starterne er. Særligt hvis man ikke vil sænkes af en langsommere rytter på de tekniske stykker.

Jeg stiller mig derfor op i forreste række sammen med 2 andre, Sofie Heby Pedersen og en rytter i en hvid trøje. Sofie ved jeg godt jeg ikke kan køre fra, men hende den andet kender jeg ikke. Som forventet er Sofie trukket fra ganske få sekunder efter starten er gået. Jeg giver den max gas og ligger nr. 2 ud af starten, men ret hurtigt bliver jeg hentet af rytteren i den hvide trøje og tænker med det samme at hende kan jeg heller ikke hænge på for det går da ret stærkt. Da vi rammer det første stykke singletrack, er vi trukket lidt fra resten og jeg ligger lige i røven af nr. 2. På singletracket har jeg ingen problemer med at hænge på. På den første lange bakke bliver vi begge hentet af en rytter bagfra og på toppen, hvor både jeg og rytteren i den hvide trøje, har brug for et par meter til at få vejret i suser hun bare forbi. Jeg bander lidt ved tanken om at der tabte jeg vist 3. pladsen, da hende i den hvide også kørte hurtigere på bakkerne. Men så allerede på den næste bakke går hun fuldstændigt kold og må af og trække, desværre midt i sporet så jeg må også af. Men på toppen kan hun slet ikke få luft og jeg kommer hurtigt på cyklen og ser ikke mere til hende resten af løbet.

Ca. halvvejs på første omgang begynder nr. 4 og 5 at nærme sig og igen særligt på bakkerne taber jeg tid. Men lige så snart vi kører ned af eller på flad snørklet singletrack så trækker jeg fra igen og sådan kører vi resten af første omgang. Der er 5-10 sek. ned til nr. 4 (en rytter fra Vejle) og yderligere 5-7 sek. ned til nr. 5 (en fra Slettestrand). Jeg kan ikke rigtigt trækker fra og de kan ikke komme tættere på. Men så i starten af 2. omgang kommer Vejle rytteren tættere på og jeg kan ikke trække fra, da jeg skal spare lidt på kræfter til den første lange bakke (kaldet porten til helved). Jeg giver den gas ned af en lidt teknisk nedkørsel og får lidt luft men kun 1/3 del oppe af bakken ligger hun lige i røven af mig og jeg er ved at dø. Der er ikke mere luft og det er ren overlevelse at komme op. Tilsyneladende havde rytteren fra Vejle samme problem for hun kommer som forventet ikke forbi på toppen og jeg tvinger mig selv til at køre pedalerne rundt, mens jeg hele tiden tænker at nu kommer hun og så er det definitivt forbi med 3. pladsen for jeg er totalt færdig. Men hun kommer ikke og jeg begynder igen at lægge lidt afstand til hende. På bakkerne kommer hun stadig tættere på men jeg trækker fra hver gang det går ned ad og på de lange stykker med singletrack. Da jeg kører ud på 3. og sidste omgang tramper jeg igennem på det første stykke med grusvej i håb om at kunne komme ud af hendes synsvide, da det psykologisk betyder meget om man kan se den man jagter. Det virker og jeg får et hul så stort jeg ikke kan se hende bag ved da jeg er på toppen af den lange bakke. Resten af 3. omgang kan bruges på at holde afstanden og ikke lave alt for mange tekniske fejl da jeg er ved at være mere end træt. Det virker og jeg kommer ret sikkert i mål på en 3. plads. Sikkert den bedste placering jeg opnår i denne sæson.

Kvindecup Frederikshavn 1

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen