quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Bjørn`s løbsberetning fra Marselis XCM 2015

Lørdag d. 16-5-15 stod der endnu et XCM i kalenderen for mig, denne gang relativ lokalt, nemlig i Marselis og aarhus MTB regi.

Trods en lang arbejdsdag fredag følte jeg mig fornuftigt klar til dagens prøvelse, og depoterne var fyldt.

Jeg skulle starte i herre C og løbet skulle bruges som prep til beskidy i Polen i starten af Juni måned. - maraton disciplinen ligger normalt bedst til mig, og denne dag skulle vise sig ekstra god ved mig :-)

Starten og 1. omgangstart marselis

Udlevering af startnummer forløber selvf problemfrit, fra arrangørernes side, så cyklen var hurtigt race-ready og jeg ligeså.

Efter en hurtigt opvarmning i det kølige vejr kører jeg mod startboksen som allerede var fyldt godt.

Jeg placerer mig ved siden af min aarhus MTB kollega og navnebror i boksen, og har god position til start. - Bjørn Petrat-Melin og jeg når lige at joke lidt, og snakke om vi bare skal køre fra start.. 

Kl 10.01 går starten og vi smutter af sted, hvorefter jeg kontroleret går i front sammen med Bjørn. - havde måske også en indirekte plan om vi kunne samarbejde lidt under løbet, da jeg ved at Bjørn også kører godt.

Allerede efter nogle få kilometer med rigeligt højt maraton tempo blander en anden rytter sig, han går i front og forsøger at køre væk.. hvilket vi lader ham gøre. - lad ham brænde, et maraton er langt.

Bjørn og jeg supplerer hinanden rigtig fint og skiftes til at trække. Ca midt på 1. omgang kommer de hurtigste H40 ryttere blæsende bagfra, hvor en anden aarhus MTB rytter er i blandt, nemlig Thomas Nørgaard. Vi smutter med på hjul af disse for at have godt tempo og spare kræfter.

Allerede her har vi stort hul til de resteren C ryttere, så min egen opfattelse er, at vi ligger i en god position. - Thomas har virkelig god fart i cyklen og jeg skal hænge i for at følge trop, hvilket jeg fint kan på dette tidspunkt. Sidst på omgangen opdager jeg at Bjørn har sluppet, og at jeg faktisk slet ikke kan se ham hvilket undrerede mig.  Thomas, jeg selv og Henrik Mærkedahl afslutter 1. omgang samlet og går i depot. - på dette tidspunkt har vi allerede hentet flere B ryttere.

2. omgang, uheld

Trioen fortsætter de gode takter på 2. omgang, men i slutningen af første del af ruten, sker det der bare ikke må ske. På en svag nedkørsel kommer der et voldsomt smæk fra min cykel og den smider kæden.. de første sek fatter jeg ikke hvad der skete så jeg sætter kæden på igen.. da jeg drejer mit dyre Enve hjul rundt opdager jeg, at en eger er sprunget og hjulet er ret skævt. - Tanken "fuck, det var det løb" når at flyve gennem hovedet, forfulgt af tanken "fuck det, det er et maraton". Det bliver nødreppet og jeg kører videre på det skæve hjul.  På dette tidspunkt er de andre to loong gone, men ved feedzone kan jeg se dem, og det lykkedes mig at nå dem igen uden at bruge for meget krudt. På dette tidspunkt ligger jeg stadig på 2. pladsen i klassen men har ca 3.30 op til den førende. 

Sidste omgang, og SEJR!

Vi går ud på sidste omgang og sidder stadig de tre mand samlet, Thomas arbejder virkelig meget i gruppen hvilket jeg er taknemmelig for. I mellemtiden havde jeg været i depot og få klippet den defekte eger af.

Første halvdel af omgangen går fornuftigt, og jeg siger til Thomas, at dette skal "bare" holdes hjem.

Bakkerne begyndte at være hårde ved mig, og jeg måtte slippe hvorefter thomas kører væk. Mærkedahl bliver bag ved mig, så der er ikke mere modstand til Thomas om 2. pladsen i H40. I mellemtiden kører vi Kirk og Simon Nielsen ind HHV A og B rytter, vi staunerer ved Kirk og tempoet passer mig fint.. Jeg begynder så småt at glæde mig til stregen og måske en podieplads i sigte, men samtidig skal cyklen altså helt hjem, og ved jo heller ikke om nogen kommer blæsende bagfra.

På den sidste bakke på ruten, nær fugletårnet kan jeg pludselig se en anden rytter foran mig og Kirk.

- Det er den førerende i klassen!! - Jeg presser lidt på opkørslen, men så kommer nedkørslen hvor han kører hurtigt. Med tanke på mit hjul kører jeg så hurtigt jeg tør byde det, og ca 1km før mål er jeg helt oppe ved ham:-) Jeg går forbi og forventer at han sætter efter, hvilket han ikke gør, tror faktisk at han er koldet totalt! Jeg slår hurtigt et kæmpe hul, og holder tempoet mod mål.. Hjulet holdt, og jeg kører over stregen som vinder i tiden 4t44min ca 3500kcal fattigere.

Jeg er glad og tilfreds, men der er selvf plads til forbedring, også på tiden.

- næste delmål for mig må være B.

Allerede i weekenden står den på en Harzen tur, for at få flere HM på kontoen..

Vi ses på sporet;-) 

podie

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen