quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Beretning fra en Aarhus MTB rytter om etapeløbet beskidy mtb thophy. 

Efter nogle års pause fra mtb sporten, genoptog Jeg, Bjørn Smedegaard i sommeren 2014 den hårde og fede træning mod bedrifter jeg mener der giver livet mening og værdi.

Det betød, at jeg stillede til start i løbet Birkebeinerrittet og ultrabirken  i bikefever regi i september måned 2014. Ultrabirken er et 120km langt og teknisk løb, som blev vundet af danske Erik skovgård.

Resultatet for mit vedkommende var sekundert, men ganske tilfredstillende formen i betragtning, dette gav blot mere blod på tanden til mere, derfor er dette løb allerede planlagt til denne sæson også - Men hvad skulle være næste step? - etapeløb! 

Umiddelbart derefter planlagde vi deltagelse i Beskidy mtb thophy 2015, et 4 etapers løb, med maraton distance hver dag, og over 10.000hm i alt. Dette løb bliver afviklet langt fra de danske himmelstøg, nemlig i det sydlige Polen i beskidy bjergene.

I beskidy er der start og mål i samme område, så der skal ikke stresses ifm hotelskifte osv. En god ting når man forsøger at være klar til fysisk prøvelse.

Vinteren er lang og kold, men grundtræningen bliver udført alligevel, og i januar begynder vi den strukturedede træning mod beskidy deltagelse, med kyndig vejledning af i mine øjne en af landets bedste maraton ryttere, nemlig Allan Bachmann. I mit tilfælde bliver den primære træning udført i mols bjerge, et vidunderligt sted når man kender området og sporene. 

Sæsonen starter så småt, og jeg vælger at køre alle de sramliga og webikecup der er mulige at presse ind. Allerede i den første webikecup kan jeg se en indikation af formen, og den er blevet en del bedre end sidste år. - heldigvis. 

Mit udmiddelbare højdepunkt kommer i Marselis maraton, med en sejr i herre C og ikke længe inden Polen turen. Inden da, nåede vi dog lige en koncentreret træningstur i Harzen.

Juni og afgang.

2. juni drager vi af til Polen, og vi får senere følgeskab af to andre Aarhus MTB A ryttere, Nemlig Henrik Kirk og Gert Klarskov som også skal deltage i løbet. 

Den første udfordring der møder os, allerde inden vi har cyket en cm, er varmen!

Skal love for at det var sommer i Polen, og ikke en sky på himlen. Umiddelbart lækkert, men dog uvandt. Vi bliver inlogeret og får testet cyklerne på den første del af 1. etape onsdag 

foto

Det bliver torsdag og første prøvelse skal stå. Kirk og Gert kan få lov at starte i den forreste og seedede gruppe, hvor vi skal starte længere nede. Udover det minder hele setuppet om et større danske maraton, blot med en med federe følelse i kroppen... nu er det nu, benene er glatte og skægget langt:-)

Starten på første etape går, og det hele er i gang.. Lige på og hårdt, op af! Udover det byder ruten på dejlig udfordrende og teknisk underlag, som ikke tåler sammenligning med noget som helst i nærheden af DK. Sammensætningen af ruten bærer også præg af, at der ikke er transportstykker som vi kender det fra Danmark, det er enten op af bakke eller i den grad ned af, men fedt!

Etapen forløber fint og alle Aarhus MTB ryttere er fint kørende og efter de 62km og 2500hm er det endt følgende:

Klarskov nr 11 i m3 25 overall

Kirk: nr 21 i m3 41 overall

Smedegaard nr 40 i m3 og 75 overall.

Efter dagens etape finder Gert og Kirk et fremragende sted at fylde depoterne en smule :-) 

20150605 182511 Small

 

2. og længste etape byder på 85km og 2800hm.

På anden dagen er jeg klassisk træt, og skal arbejde hårdt for at få gang i kroppen. Min mate Anders får lov at trække mig det første stykke tid,  jeg har det hårdt på bakkerne og havde pludselig et ønske om, at være en lille l... som Kirk, som givet vis bare fræser op af stigningerne.

Efter tre timer vender det, og  min mate Anders bliver ristet i solen. Da jeg bbegynder at tabe tid, ender det med at jeg kører alene til mål.

Også denne etape er præget af meget tekniske stykker, og specielt nogle nedkørsler fede (vilde i nogens øjne)

DSC 0044 Small

 Dagens resultat og 50% igennem løbet:

Kirk: 11 m3 21 overall

Gert: 14 m3 25 overall

Smedegaard: 31 m3 63 overall.

3. Etape 70km 2500hm

Jeg må indrømme, at jeg frygtede kroppens reaktion på 3. dagen, men jeg blev virkelig positiv overrasket. Denne dag skulle vise sig som den varmeste med en måling af orginasationen, på op mod 36 grader.

Starten går, og jeg har en dejlig frisk fornemmelse i benene. - en god ting når ruten starter med 300hm i et hug. Allerede i starten bliver feltet splittet og jeg kommer fornuftigt med, Gert og Kirk er endnu en gang flyvende, og kommer rigtig godt med den allerforreste del af feltet.

Allerede på den første stigning får min mate defekt, og vi skilles. 

Han er en stærk maraton rytter, og har tidligere vundet solo giant24 i rold, men varmen kunne han ikke tåle denne dag. Han knækker fuldstændig, dehydrerer, tre punkteringer og kommer i mål efter næsten 7 timer på ruten. - et bevis på hvor galt det faktisk kunne gå.

Trods varmen synes jeg denne dag var den bedste for mig, målt på fornemmelsen i kroppens, sammenholdt med en fed rute.

IMG 6308 Small

 Resultat af 3. dag:

Kirk: 10 m3 17 overall

Gert: 11m3 19 overall

Smedegaard: 31 m3 58 overall

4. og sidste etape. - den lede. 69km 2750hm

Inden start søndag vurderer Anders selv, at deltagelse vil være for farligt, han vælger derfor at trække sig. I momentet ærgerligt, men en god og fornuftig beslutning.

Allerede i startboksen før sidste etape, viser min garmin over 30 grader, så man kan regne ud hvad der venter de næste timer. 

Starten går og mine ben er trætte, efter 10min er vi på en lang jævn stigning, på dette tidspunkt føles mine ben som to kæmpe stolper der i den grad ikke samarbejder! - det bliver en lang dag.

 

Det er tydeligt at folk er trætte, lettere iritable, og nogle kører med hovedet under armen.

Mit håb er at kunne økonomisere mine kræfter lidt, indtil dagens længste stigning efter 25km. Det viser sig total umuligt, og jeg kaster nærmest energi produkter i hovedet i forsøg på at starte benene. Efter ca tre timer rammer jeg denne stigning med 34 grader i solen, jeg er brugt og stigningen er led.

Efter denne mangler et par mindre toppe, før det er flad out til mål, en af disse var faktisk den værste ved mig selvom den var meget kortere. De bliver besejret og at kan skyde de sidste kræfter på de sidste 10km mod mål. 

Alle kender følelsen af, at trille over målstregen og være glad for resultatet. Det var jeg i særdeleshed denne dag, frygtede et større tidstab en det reelt blev til.

Kæmpe respekt til Gert og Kirk, de var godt kørende. 

FullSizeRender 1 1 Small

Dagens resultatat:

Kirk: 10 m3 20 overall

Gert: 27 m3 47 overall

Smedegaard: 38m3 78 overall

Dette rakte til følgende samlede stilling:

Kirk: 10 m3 18 overall

Gert: 15 m3 25 overall

Smedegaard: 35 m3 66 overall

Stort at få udleveret trøjen ved mål, som bevis på gennemførelse af Beskidy MTB trophy!

foto Small

 

Vi kan nu se tilbage på et fuldført beskidy, hvor jeg klarede mig fornuftigt igennem uden en eneste defekt eller styrt. Jeg blev ydermere bemærket positivt af flere af de andre danske deltagere, for min fornuftige tekniske kunnen, specielt på nedkørslerne.. det er også en fed følelse.

Som klub synes jeg også vi skal være stolte over deltagelsen,  præstationen er bestemt godkendt af alle mand. - godt kørt! 

Ikke at forklejne den danske liga, men det er fedt at nogen tager udfordringerne op, og søger disse.

 

Tilbage i DK:

Efter at have sundet sig lidt, er trætheden så småt ved at forsvinde, og de næste løb venter.

Allerede i weekenden er der DM på hjemmebane, de korte løb er på programmet igen, pyy det bliver hårdt.  

Gert skal køre Sudety (7 etaper), så nu går mine overvejelser på, om jeg skal fortsætte maraton træningen og deltage om 6 uger i dette også.. det vil tiden vise.

foto 1 Small

 Held og lykke til alle til DM.

Vi ses på sporet.

Mvh Bjørn Smedgaard.

 

 

 

 

 

 

 

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen