quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Selvom jeg kun har boet i Aarhus i knap to år, føler jeg at jeg kender hver en kvadratcentimeter af skovene syd for Aarhus, i hvert fald dem der er værd at køre på! Derfor var jeg super motiveret frem mod dette års danmarksmesterskab i netop denne skov, hvor så mange af mine trænings timer foregår.

Det kan godt være vi kun kører i B-klassen, men for os er det lige så meget et mesterskab som det er i de officiele klasser. Jeg har haft en blandet sæson, enten er det gået godt, som i Kolding, hvor jeg vandt, ellers også er jeg blevet henvist til de sekundære placeringer. Derfor vidste jeg ikke rigtigt hvad jeg kunne forvente, men håbet om endnu en sejr, holdte motivationen høj.

Som løbet forløb

Jeg blev seedet i anden række, som nr. 8, og da startskuddet gik var reaktionen fra rytteren foran mig, mildest talt langsom, jeg fik dermed en dårlig start, og lå kun som 10-15 stykker ned langs mål linjen. Jeg kendte startloopet, Tut (Esben Theibel) og jeg havde testet det et par gange inden, vi konkluderede at højre side var den mest faste, og den havde mest greb. Det overraskede mig derfor at alle foran mig valgte at køre den i venstre side, så den fik fuld gas ovre i den gode side, hvilket resulterede i at jeg lå forrest ned igennem målområdet, endda med et lille hul. 

Jeg gav den lidt peber på første omgang, men der skulle overhales en del junior og A-ryttere der havde startes henholdsvis 1 og 2 min. foran os. I slutningen af omgangen er vi 3 ryttere sammen, jeg lader en af dem tage føringen men han kikser indgangen til dobbeltbakken, så jeg sætter pres på igen og han bliver sat af. 

 

 

På baghyleren angriber den anden rytter fra Silkeborg, han er stærk og jeg kan ikke følge med ham opad, han slår et hul på omkring 5 sekunder. Heldigvis kommer singletracket lige efter, og jeg kommer op igen. Han er ikke så teknisk dygtig og det drager jeg fordel af. 

Silkeborg rytteren laver en del fejl, og går i stå på nogle unødvendige stedder. Det ødelægger min rytmen, og rytteren jeg brugte kræfter på at sætte af er ved at komme igen. Det går selvfølgelig ikke, så da vi rammer de sidste meter af Ymers Mave, overhaler jeg både ham og en A-rytter og stryger ned af DM-bakken.

Jeg får et hul på 20 sekunder, holder på, og kan tydelig mærke at det var det sidste jeg så til mine konkurrenter. Efter 2 omgange alene i spidsen, kan jeg endelig krydse stregen som vinder af landsmesterskabet i Herre B.   

Aarhus MTB klarede det rigtig godt i B-klassen, med mig på podiet kom Mikkel Hyldig, og Peder kom også i top 10 i sit debut-løb i år. Det er tredje år i træk at vi i Aarhus vinder Herre B klassen til DM, efter Kjeld Skannerup og Martin Langeskov. Fra nu af, hedder det så Herre A, hvilket bliver en rigtig hård omgang. Tak for al opbakningen derude!

 

 

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen