quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Grote Prijs årets første cross løb, så er det officielt cykelefterår!

Efterår er tid til cykelcross, så min crosscykel er fundet frem fra kælderen, og den havde faktisk klaret 4,5 år i eksil helt glimrende. Forskifteren sad lidt fast, og kæden var rusten, men førstnævnte rettede ind efter lidt skiften frem og tilbage, og kæden kunne renses og smøres op, bum så er jeg klar til onsdagscross på cykelbanen.

Onsdagscross er for alle uanset klub eller cykeldisciplin, og du kan komme på mtb, crosscykel eller bycykel, alle kan være med, alle kan få noget ud af det. Det er et rigtig, rigtig fint tilbud og et godt samlingspunkt på tværs af klubberne. Træningen kan bestå af svingteknik, at komme af og på cyklen (i fart), trappeløb med cykel og meget andet. Der er garanti for god tekniktræning og masser af intervaller. Tekniktræningen er direkte overførbar til mountainbike og vil komme dig til gode i skoven. Jeg vil anbefale alle medlemmer at møde op onsdage kl. 19-20.30 på cykelbanen til onsdagscross.

Joachim Parbo og hans slæng kan noget med at skabe stemning, alle, der arrangerer cykelløb i DK, burde gøre sig selv den tjeneste at tage til Grote Prijs og se, hvordan det også kan gøres. Nu er der naturligvis forskel på disciplinerne, og cykelcross har en fordel, når det kommer til publikumsvenlige forhold. Der var stemning, der var musik, der var speak, der var masser af smil, en godt opmærket rute, der bød på udfordringer for både urutinerede og rutinerede ryttere. Der var børneløb, motion, superhelte og så naturligvis eliten. Der var i sandhed lidt for enhver. Dertil var der madrasser til glæde for børn, der væltede rundt og havde en fest, så de voksne kunne koncentrere sig om at se cykelløb. Glimrende.

Lad mig være ærlig det er ikke min yndlingsdisciplin, jeg er ikke særlig god til hverken accelerationer eller sving, men det er den bedste intervaltræning, man kan tænke sig. Jeg kan huske, der engang var en klog person, der sagde til mig, at man kan træne nok så meget, men man kan ikke træne sig til løbsform, løbsform kommer af at køre løb, og det er så sandt. Evnen til at holde på, at arbejde i højeste pulszone, at tage de rigtige valg, når man er virkelig presset, det er det, der er løbsform. Den evne er rigtig svær at oparbejde ved almindelig træning. For de fleste af os, så sker der noget, når vi får et nummer på og befinder os i en konkurrencesituation. Konkurrencesituationen er svær at simulere. Summa summarum man bliver bedre til at køre løb ved at køre løb. Så der stod jeg så på startlinjen til Grote Prijs Post Cup # 1 med nummer på i et felt af virkelig seje damer. Mit fokus var at gennemføre uden styrt, mit forestående bryllup om mindre end en måned lå i baghovedet. Jeg glæder mig til at gå op af det kirkegulv, og helst med arme, ben og ikke mindst ansigt intakt. Da starten gik hang jeg på de hurtige damer rundt det meste af første omgang, men måtte slippe de forreste. På den sidste del af ruten var et par op- og nedkørsler, jeg valgte at løbe dem og tabte rigtig meget tid både her og generelt pga. dårlig svingteknik og alt for langsomme accelerationer. Det endte med en battle mellem rigtig stærke Trine Øhlenschlæger fra Aalborg Mountainbikeklub, wow hun kørte godt, hun havde en super teknik på ruten, det var virkelig inspirerende at se på, og undertegnede. Trine vandt, jeg havde hende lige på en omgang, men hun kom overlegent igen. Jeg var godt brugt på de sidste runder og lavede klassiske fejl med alt for høj gearing og manglende fokus på at optimere min kørsel. Jeg kom ind som tredje dame A, Kristina Thrane som en flot anden dame A, hvilket gav Aarhus Mountainbikeklub dominans på dame A podiet.

Billede af Mikkel Bech

Rigtig stor tak til alle jer der heppede, det var i sandhed en cykelfest – og en af slagsen der gav godt på træningskontoen. Vi ses til onsdagscross!

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen