quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Her en god uge efter VM er der nu tid til at få skrevet en ’lille’ beretning om mine oplevelser i forbindelse med mit første internationale løb og VM. Der har været rigtig mange ting, som skulle gå op i en højre enhed for mig – men det lykkedes. Fik fri fra mit arbejde i skadestuen og 11. semester eksamen fik jeg også hevet hjem med hiv og sving!

Onsdag – Afrejse

I går smed jeg en stikaksel væk til min lånecykel (Josefines) – det var sgu ikke for smart! Det endte med at tage hele min dag og skaffe sådan en. Jesper Solbæk ville tage en med til CyclingFreak Bikestore, den havde han så glemt. Jeg lånet bilen til Odder for at hente den. Jeg kunne med det samme se, at det ikke var den rigtige. Fuck! Tilbage til butikken, og her bruget jeg en del timer, mens der blev ringet rundt. Kl 13 låner jeg bilen til Mesing, hvor jeg kan låne en af Specialized, som blev afmonteret fra en democykel. Kl 15 er jeg hjemme i Risskov igen; en hurtig frokost, et hurtigt bad og så kom Rasmus forbi med et hjulsæt til mig. Fra 16 til 17 fik jeg pakket mine ting sammen og bilen. Afsted ind til byen og hente min ven og chauffør Thomas, som jeg skulle have med til Luxembourg.  På vejen blev der lige hevet et par sandwich fra Langenæs, så var aftensmaden også sikret. Forbi Ormslev for at hente Thomas ting – og så var min gamle spand, en lille Getz, ellers også proppet! Godt så – nu er der styr på det hele! I ro og mag kører vi til Agerskov i Sønderjylland, hvor Thomas far bor. Pappa var så sød, at vi måtte låne hans Volvo. Ompakning og en kop kaffe senere var vi videre syd på.

Min dårlige karma vender tilbage og jeg blev blizet et sted i Tyskland. For fanden altså!

Og nå ja, så var eksamen også sikret, så ingen reeksamen fredag..! Lidt godt skete der da onsdag alligevel.

Torsdag – Ankomst

Tidligt torsdag morgen ankom vi kl 6:30 – jeg tog chancen og skrev til den familie, som vi skulle bo hos, at vi var ankommet. Vi blev ringet op, at vi bare skulle komme med det samme. Virkelig dejligt! De var så småt på vej i skole og på arbejde, så vi fik hurtigt anvist vores værelse (Matti Brechels gamle faktisk).

Efter 4 timers søvn, så var vi klar til morgenmad og træning. Thomas løb til Frankrig (ikke så langt væk, men det lyder jo godt), og jeg cyklede halvanden times tid – også til Frankrig ;-) . Benene var godt trætte efter turen i bilen. Resten af dagen stod på afslapning hjemme i huset.

Igennem en god veninde, som har en storebror der bor i Luxembourg, havde fundet familien til os. Et dansk par, Rikke og Brian, som selv er tidligere professionelle cykelryttere.

Fredag – Træning

Til morgen var der lidt nervøsitet – ruten skulle prøves. Rikke Lønne havde i går aftes skrevet at den var sindssyg og at hun var styrtet på en af nedkørslerne. Jeg fik aftalt med Joachim Parbo, at vi skulle køre den lidt sammen og det fik jeg virkelig meget ud af! Ruten måler ca. 3,2km, masser af sving, flade stykker, en passage med to bomme, tre heftige nedkørsler og tre svære off-campere. I forhold til torsdag var ruten tøet lidt op, men den var stadig med hård, frossen og glat.

Jeg fik mere ro på efter at have prøvet ruten og nedkørslerne et utal af gange. Ingen styrt og jeg kunne køre det hele – så jeg var ved godt mod.

Om aftenen stod vi for madlavningen og derefter afsted til rytter-møde på de andres hotel – og ikke mindst udlevering af landsholdstøj! Mega fedt, men godt nok kun til låns.

Lørdag – Raceday

Selvom jeg ikke følte mig nervøs, så kunne jeg alligevel overhovedet ikke sove natten til lørdag. Heldigvis var jeg udhvilet efter en god søvn torsdag, så det gjorde ikke så meget.

Jeg havde aftalt med Rikke Lønne, at vi skulle mødes i teamcampen kl 12 og få lidt frokost. Rikke var noget mere påvirket end mig, og hendes mad gled meget langsomt ned. Der blev diskuteret dækvalg, og ruten var blevet meget mere mudret glat siden i går. Mit valg blev lukkede ringe med Grifo, da jeg kunne køre med et meget lavere tryk. Alternativet var almindelige dæk og slange med Limus. Det havde i virkeligheden nok været bedre – men nå, det gik jo alligevel.

Kl 13:45 startede vi opvarmningen. Kl 14:45 var der call-up og Rikke og jeg var seedet allerdårligst som nr 48 og 49. Dvs. at vi startede bag alle de andre. Speakeren havde jeg snakket med i forbindelse med min træning torsdag, og han sagde åbenbart en masse om mig, men det registrerede jeg slet ikke selv J Kl 15 gik den røde lampe ud og starten gik! De første to sving gik lidt forsigtigt, da der havde været massestyrt tidligere på dagen grundet is. Herefter blev automatpiloten sat til, jeg fandt Rikkes hjul og vi fik kørt os nogle placeringer frem. Ved bommene tog jeg føringen, da jeg her er meget hurtigere end hende. Lidt efter kom der, efter min mening den sværeste nedkørsel, og her kunne det nemt have gået galt for os begge, da Rikke kom for tæt på mig, og jeg derfor kom meget tæt på hegnet. Hun kom foran mig igen, men på den næste tekniske passage kom jeg op foran igen. Rikke er klart hurtigere end mig på de lige stræk og bakkerne, men det kunne jeg generelt hente på alt det tekniske. Mit dækvalg fik mig til at løbe alle tre off-campere, da jeg slet ikke kunne stå fast. Her havde Rikke mere held med at cykle dem, selv om det var lige så hurtigt/hurtigere at løbe.

Jeg synes, at det var fedt, at vi kunne følges rundt, da gav i hvert fald mig lidt ro. Hele vejen rundt var der tilskuere og rigtig mange steder kunne jeg høre mit navn blive råbt – helt fantastisk. Det virkede næsten som om, at alle heppede på en. Det giver lige en det sidste og ekstra power.

Lige før vi skulle køre ud på 5. og sidste omgang blev vi taget ud jf. 80%-reglen. Lidt efter kom de forreste ryttere blæsende forbi – de var jo ved at være i mål.

Mens vi ventede på at måtte tage hen i lejren fik vi en cola stukket i hånden, men vi var næsten for meget op at køre, til at kunne have noget. Jeg var mest bare mega glad – Rikke nok lidt mere skræmt. Hun havde haft to mindre styrt under vejs. På vejen tilbage blev også Rikke mere og mere glad, og vi blev stoppet af ’fans’, som ville have billeder med os – ret sjovt J Vi mødte Kim Petersen, som synes at vi havde gjort det godt på en rute, som ifølge ham var den sværeste VM-rute han havde set.

I lejren blev det til en hurtig omklædning, lidt snak og ellers bare hjem umiddelbart efter.

Om aftenen tog Thomas og jeg hen til de andres hotel for at spise – det var hyggeligt. Det var stille og roligt, da der jo stadig var nogle, som skulle køre løb søndag.

Det blev desværre ikke til så meget fejring, men det må jeg have til gode – fx til Grote Prijs den 11. Februar ;-)

Og nå ja, resultatet blev en 34. plads.

Søndag – Afrejse

De søde piger Thilde og Frida havde lavet morgenmad til hele banden; Mor Rikke, Far Brian, deres au pair Sabrina, hendes veninde, Thomas og jeg. Pandekager, arme riddere og rundstykker – virkelig lækkert! Vi fik hygget os og snakket om løbet i går.

Alt grejet og bilen blev pakket og så afsted til Bieles og se Simon Andreassen og de andre U23 drenge kl 11.

Løbet var mega spændende i starten og Simon havde en god placering. Pludselig var han væk fra storskærmen og der gik længe før han passerede vores position på ruten – nu som nr 10. Den forreste rytter fik et kæmpe hul, så spændingen var flyttet til kampen om de sekundære placeringer. Efter løbet fik vi at vide, at Simon var punkteret 2 gange – han var meget skuffet!

Klokken blev 12:30 og vi frøs, så der var lange udsigter til, at herre elite skulle køre kl 15. Thomas og jeg tog en hurtig beslutning om at vende næsen mod Danmark. Mandag venter med en lang arbejdsdag for Thomas og jeg starter på 12. semester med en lang dag.

Hvis ikke man fik set løbene, så kan man stadig nå det på Youtube eller TV2play. Og ellers vil jeg anbefale jer til at komme til Onsdagscross på Cyklebanen kl 18:30, hvis du skulle få lyst til at prøve cross – men kan sagtens køre på mtb, og du vil opleve, at det vil gøre dig en bedre mtb-rytter.

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen