quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Søndag d. 15 marts var der traditionen tro MTB-løb i Silkeborgskovene og 1000 forventningsfulde MTB´er havde samlet sig ved Silkeborg Seminarium, som en folk utålmodige køer, der venter på at komme på græs efter en lang vinter.
Undertegnede stod også klar til start på 50 km ruten. Vejret op til løbet og på selve dagen var super fint, hvilket for mit vedkommende havde resulteret i et skift til sommerdækkene. Optakten til løbet kunne have været bedre, da jeg havde ligget underdrejet med omgangssyge ugen op til løbet, og derfor nu var usikker på om, det bare var de normale sommerfugle, jeg kunne mærke i maven eller noget helt andet!


Da starten lød tog jeg hurtig beslutning om, at kører med den første gruppe, om ikke andet så for at få skabt lidt luft omkring mig. Det gik efter planen og efter rævebakken, var vi en gruppe på 4, der havde slået et pænt hul til feltet.
Der blev virkeligt trådt igennem på stigningerne og efter 7 km med skiftende føringer måtte den 4. Mand slippe gruppen. Det betød desværre ikke, at det blev slækket på farten nærmere tværtimod. Kæden blev holdt stram på stigningerne, og jeg begyndte at hænge lidt, men kunne dog lukke hullerne på nedkørslerne og kører de 2 forreste ind igen.
Min fully er sku sjovt på nedkørsler, man for fanden den er tung på bakkerne, så i mine tanker bandede jeg mine 2 konkurrenters hardtails langt væk på opkørslerne – samtidig med at jeg retfærdiggjorde overfor mig selv, at jeg det kun var rimeligt, at jeg også købte mig en hardtail til netop denne slags løb ☺
Ved 15 km måtte jeg efter samråd med min pulszone kapitulere og slippe de 2 andre. Jeg ville ikke holde hjem, medmindre jeg ramte en guldåre, så besluttede mig for at finde min egen rytme og holde den hjem.
Sporet var super fint og sommerdækkene var det helt rigtig valg til de lange tonserstykker.
Jeg tog mig selv i flere gange at tænke: ”var der virkelig ligeså meget grustons sidste år?” – men det var der jo nok.
Efter en halv times tid alene fik jeg pludselig visuel kontakt med 2.pladsen, det gav selvfølgelig blod på tanden og jeg gav den lidt ekstra gas for at lukke hullet. Desværre smuttede mit forhjul i noget løs grus, og inden jeg vidste af det, lå jeg i støvet og kiggede på en tommeltot, der sad i en pæn træls vinkel. Instinktivt greb jeg tag i tommeltotten og svup! - så var den på plads igen.
Op på cyklen og videre med en dunkende hånd – pis! så var 2. pladsen væk igen….
Jeg fik igen god fart på cyklen og benene føltes faktisk ok, så lagde lidt mere pres på og kilometerne tiggede bare derudaf. Det gik også ok med hånden udover, at jeg ikke kunne trykke lockouten ned med tommeltotten.
Jeg passerede en del fra 70 km ruten, men ellers kørte jeg alene lige indtil 40 km mærket, hvor jeg pludselig kunne hører en rytter bag mig på en af opkørslerne…. Damm it! Jeg var tæt på bare at lade ham passere, men koblede mig alligevel på hans hjul. Det gik ok de første kilometer, men så begyndte jeg så småt at hænge på stigningerne igen og en velkendt prikkende fornemmelse begyndte at sætte sig i lårene. Heldigvis begyndte vi at rammer nogle af de sidste singletracks på ruten, så der fik jeg lukket hullerne igen og styr på den begyndende krampe.
Da vi ramte det sidste tekniske stykke med de mange drops og berms vidste jeg, at der var her, jeg skulle skabe hullet, hvis jeg skulle have en chance for at komme først op af den efterfølgende serpentiner opkørsel. Jeg ramte et godt flow på den super fede nedkørsel og fik skabt det ønskede hul, det betød også, at jeg kom først op af den sidste opkørsel inden mål. Han var dog lige i røven på mig efter opkørslen, så der blev spurtet om 3. Pladsen – det lykkedes dog at holde 3. Pladsen hjem med et sølle sekund – og med 1 min og 56 sek. til 1. Pladsen.
Fedt! – super god start på sæsonen. Nu er næste udfordring så at få overbevist damen om, at jeg jo bare er NØDT til at have mig en hardtail om ikke andet så en brugt ;)

Henrik Ullerichs

Arrangementer

13okt
MTB Camp for B&U - Rold Skov
lørdag kl.09:00 - søndag kl. 15:00
22nov
Generalforsamling
torsdag kl.19:00 - 22:00
25nov
Juleknas og klubkåringer
søndag kl.10:00 - 14:30
01dec
Julefrokost
lørdag kl.18:00 - 23:55

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen