quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Hvis man har adgang til at skrive indhold til web-siden, så har man også adgang til at oprette begivenheder. Vælg "Opret begivenhed" under Forside menuen. Du skal være logget ind på siden og have adgang til at skrive indhold før menupunktet er synlig.

Menu

Der er mange muligheder for at sætte en begivenhed op. Det er vigtigst at få udfyldt titel, beskrivelse, dato og kategori. Start med at udfylde begivenhedens titel og beskrivelse.

Titel

Vælg herefter Kategori for begivenheden. Dette er meget vigtigt, da kategorien afgører hvor den bliver vist på web-siden. Vælges der Arrangementer (eller en af underkategorierne) vises begivenheden på forsiden. Vælges Sport, Motion eller Kvinder, så vises begivenheden i kalenderen for Sport, Motion eller Kvinder.

Kategori

Vælg derefter Kalender fanen. Her vælges Start- og Slutdato og Start- og Sluttidspunkt. Der kan også vælges "Ingen specifik sluttid, hvis det f.eks. er et heldagsarrangement og du kun ved hvornår begivenheden starter. Hvis der ikke kræves tilmeldning til begivenheden, så er du nu færdig og kan trykke Gem. Du kan altid gå ind og ændre noget på begivenheden efterfølgende.

Kalender

Hvis begivenheden kræver tilmelding, så gå til fanen "Indstilling for tilmelding". Vælg Ja ud for "Tillad deltagere at tilmelde sig". Vælg herefter hvormange der maksimalt kan deltage i begivenheden i "Kapacitet for begivenhed" og hvor stor ventelisten skal være i tilfælde af at det maksimale deltagerantal er nået i "Maks. størrelse på ventelisten".

Tilmelding

Det er muligt at få vist klubbens kalender i din egen Google kalender. Dette er især nyttigt for dem der kører på et hold, hvor klubbens kalender bliver brugt til at vise træningen. Denne vejledning tager udgangspunkt i at vise træningen for Sport i din Google kalender. Der kan naturligvis vælges andre kategorier, hvis du er interesseret i noget andet end sportstræningen.

Først skal du starte en browser og sørge for at du kan se din Google kalender i denne browser. Gå derefter til klubbens web-side og vælg menupunktet "Eksporter begivenheder" under Forside. Menupunktet er kun synligt når du er logget ind. 

MenuLink

Nu kommer du til en side, hvor du kan vælge hvilke kategorier, som du vil have vist i din kalender. Du skal her fjerne krydset i "Alle kategorier".

GenerateExport

Herefter vil du få muligheden for at vælge den kategori, som giver mening for dig. I dette tilfælde er der valgt Sport. 

ChooseCategory

Tryk nu på "Generer export". Det vil bringe dig til nedenstående skærmbillede. Her trykker du på knappen "Add to Google Calendar".

 AddToGoogleCalendarjpg

Du vil nu få startet din Google kalender, hvor du skal trykke "Ja, tilføj denne kalender".

AddCalendar

Klubbens kalender er nu tilføjet til din Google kalender.  

OtherCalendars

Måske vil du gerne have ændret navnet på kalenderen til noget mere sigende. Det kan du gøre ved at vælge kalenderens Kalenderindstillinger. 

CalendarSettings

 Her kan du give kalenderen et navn, så du kan genkende den.

CalendarName

I Aarhus MTB bruger vi Facebook som en del af vores kommunikationsform. Læs om opdelingen med web-side, Facebook-gruppe og Facebook-side her: Aarhus MTB på nettet.

Login

Hvis du skal tilmelde dig til et arrangement eller skrive indhold til web-siden, skal du logge på først. Du kan logge på med dit Facebook-login eller dit Google-login. På den måde undgår vi, at du skal huske et helt nyt brugernavn og password bare til Aarhus MTB's web-side. Det er som udgangspunkt kun selve login'et, som deles med Facebook. Hvad du ellers foretager dig på siden, deles ikke automatisk med Facebook. Der er f.eks. ingen på Facebook, der kan se, at du lige har meldt dig til en klubtur til Slette strand.

Del en artikel

Hvis du har skrevet og gemt en artikel på web-siden, kan du vælge at dele den over på Aarhus MTB's Facebook-gruppe. Det bør du altid gøre, så alle medlemmer, uanset om de holder øje med web-siden eller Facebook, får nyheden:

FacebookDel

Når du trykket "Del", skal du derefter vælge, om artiklen skal deles på din egen tidslinje eller til en gruppe. Vælg gruppe og indtast Aarhus MTB. Tryk herefter "Del link".

FaceboolDelGruppe

Link til begivenheder

Når du har oprettet en begivenhed på web-siden, og gerne vil lave et link til denne på Facebook, skal du gøre det på en speciel måde. Hvis du bare laver en copy/paste af linket fra din browser til Facebook, så laver du et link til den side, hvor du redigerer begivenheden. Det har de fleste ikke adgang til så derfor vil de få en autorisationsfejl. Du skal derfor starte din browser i inkognito mode og finde arrangementet du netop har oprettet. Herefter kan du kopiere linket uden at det giver autorisationsfejl.

Del en kommentar

Når du skriver en kommentar til en artikel på web-siden, kan du sætte flueben i "Slå også indhold op på Facebook". Det betyder, at du linker til artiklen på din egen tidslinje sammen med din kommentar. Din kommentar bliver ikke vist i Aarhus MTB Facebook-gruppen.

FacebookKommentar

 

Nederst i et arrangement, under listen af deltagere, finder du et link ”Administrer deltagere”. Linket kan kun ses af arrangementets ejer og web-sidens administratorer. Du skal være logget ind på web-siden for at kunne bruge linket. Når du klikker på det, åbnes en ny side, hvor du kan administrere deltagere til dit arrangement.

Du har følgende muligheder:

  • Tilføje en deltager 
  • Redigere en deltagers tilmelding
  • Slette en deltager
  • Eksportere en liste af deltagere
  • Sende mail til alle eller nogle deltagere
Tilføj en deltager

Som arrangementets ejer kan du selv tilføje en deltager. Klik på knappen "Ny". Herefter får du vist tilmeldingsformen. Først skal du indtaste deltagerens navn. Du kan kun tilføje en deltager, der er i forvejen er registreret som bruger på web-siden. 

Du kan ændre i en deltagers tilmelding ved at klikke på deltagerens navn. Herefter får du vist tilmeldingsformen med deltagerens tilmeldingsoplysninger.

Du har også mulighed for at slette en deltager. Sæt flueben ud for deltagerens navn i listen og klik derefter på knappen "Slet".

Eksportere liste af deltagere

Hvis du har brug for en excel-liste over deltagere, kan du eksportere en fil ved at klikke på knappen "Export". Nu downloades der en csv-fil til din PC. En csv-fil skal først struktureres for at være overskuelig.

Åbn programmet Microsoft Excel. Vejledningen her tager udgangspunkt i en engelsk udgave af Officepakken 2013. Gå til fanen ”Data” og vælg ”From text”. Vælg den downloadede csv-fil. Nu vises der et hjælpe-vindue. I første step skal vinduet se sådan ud. Klik på ”Next”.

I step 2 skal angive, at det er komma, der adskiller dine kolonner. Du kan se effekten i feltet ”Data preview”.

Klik herefter ”Finish”. Hvis du får dette billede, klikker du bare ”OK”.

Gem nu din excel-fil.

Send mail til alle eller nogle deltagere

Markér de deltagere, du ønsker at sende en mail til. Hvis du ønsker at sende en mail til alle, så sæt et flueben øverst i kolonnen længst til venstre. Derved markerer du alle deltagere på én gang.

Tryk på knappen "Email Selected". Nu åbnes en editor, hvor du kan skrive din mailbesked.

Mail

Giv din mail en overskrift i feltet "Attendee Message Subject". Så skal du skrive selve teksten. Her kan du vælge at indsætte forskellige felter, som systemet udfylder for dig. Dette kan du gøre via feltet "Select field to insert". I eksemplet ovenfor er der brugt {NAME}, som betyder, at systemet erstatter dette med deltagerens navn. 

Der er mange muligheder for formatteringer i mailen. Vær opmærksom på at indsættelse af billeder ikke virker i øjeblikket. 

Når du er færdig med at skrive teksten, skal du sende mailen ved at trykke på "Send message". Du vil få en besked øverst på siden, når din mail er sendt.

 

 

Start med at verificere at du kan logge ind via Facebook eller Google på forsiden af hjemmesiden. Hvis du kan det, er du nu automatisk oprettet som bruger i Joomla. Skriv til en administrator at du gerne vil have adgang til at logge ind på Joomla backenden og hvorfor. Angiv dit telefonnummer i mailen, så administratoren kan sende en sms med dit password.

Når administratoren har oprettet dig som bruger, vil du få en mail med dit brugernavn. Af sikkerhedshensyn vil dit password blive sendt til dig i en sms. Det første du skal gøre herefter er at ændre dit password, så det kun er kendt af dig.

Oversigt over mulige adgange

Manager

Manager giver dig adgang til at styre indhold på siden. Her kan oprettes, slettes og publiceres artikler fra backenden. Multimedia filer såsom billeder kan også administreres af en Manager.

Administrator

En administrator kan administrere brugere (inklusiv adgangskontrol), oprette nye menupunkter, ændre eksisterende moduler og plugins + det som en Manager kan.

Super User

En Super User kan det samme som en Administrator. Udover dette kan der installeres nye moduler, plugins og templates. En Super User kan også ændre globale settings.

Login

Gå til toppen