quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

OBS: Der er midlertidigt lukket for optag af nye BU-ryttere, da den nuværende trænergruppe ikke kan håndtere flere børn. Vi optager nye medlemmer igen, når vi har fundet et par trænere mere. Hold øje her eller på vores Facebook-side...

 
Formål

At fremme børnenes og de unges færdigheder på mountainbike og lyst til at køre. Og mountainbike er noget, vi kører sammen!

20150904 124654000 iOS

Hold

AarhusMTB har tre hold: Hold 1 for dem på 6-8 år, Hold 2 for dem på 8-11 år og Hold 3 for de store på 11-15 år. Herefter vil de unge kunne deltage i den almindelige træning sammen med de voksne.

VIGTIGT: For alle holdene gælder det, at det er en god ide at følge med på Facebook for aktuel info. Mødestederne kan bl.a. ændre sig hen ad vejen på grund at vind og vejr, eller der kan være ture eller aflysninger. Se mere info om træningen på holdene på: AarhusMTB for Børn og Unge. Tjek Facebook hver uge for beskeder og evt. ændringer.

 

Træningen

Træningen foregår som regel i Marselisskovene, og der er masser af leg og varierende teknikøvelser og en stigende mængde konditionstræning med alderen. Vi forsøger at tilrettekægger træningen, så alle kan være med.

Der kræves ingen erfaring med MTB, inden man starter, men børnene skal være forberedt på, at MTB i sagens natur både går op og ned af bakke. Man kan blive våd eller beskidt, da skoven ofte er mudret. Det er også de færreste, der helt undgår at få en lille skramme en gang imellem, men vi har endnu ikke oplevet nogen alvorlige uheld under børne- og ungetræningen i AarhusMTB.

Far eller mor er velkomne til at køre med på Hold 1 og 2 , hvis de har lyst.Vi kan altid bruge frivillige hjælpetrænere! På Hold 3 må forældre køre med de første par gange, men ellers kun, hvis vi mangler trænere og evt. beder om det. For børn under 7 år er det et krav, at en forælder kan køre med.

20170526 075650202 iOS

 

Træningstider og steder

Alle hold kører onsdag kl. 17.30 til ca. 19.30 fra Granskoven.

Vi træner også mandag kl. 17.30 til ca. 19.00 fra vandposten ved Hørhaven. Mandagstræningen er frivillig og kun for dem, der har mod på et lidt hårdere og mere intenst program.

Cyklen/udstyret

Al træning i AarhusMTB foregår med cykelhjelm - også forældre, hvis de kører med. Børnene skal have praktisk tøj på, der tåler vand og mudder og som svarer til vejret.

Da vi cykler mange sammen, er det også vigtigt, at udstyret er i orden, da der er mange, der skal stå og vente, hvis cyklen ikke fungerer. Børnene skal have en mountainbike, dvs. der skal være håndbremser, gear og brede dæk med knopper på. Cyklen skal passe i størrelsen og i øvrigt være i orden, dvs. gear og bremser skal fungere, kæden smurt og børnene skal medbringe en ekstra slange.

Indmeldelse

Det er ok, at man kommer et par gange og "snuser" til MTB-sporten, inden man melder sig ind i klubben. Indmeldelse i klubben sker gennem shoppen, og der er mulighed for familiemedlemsskab til nedsat pris.

Løb, ture og sociale arrangementer

Vi opfirdrer alle børn til at deltage i Kids Liga, og vi arrangerer selv mindst et løb om året i Marselisskovene. Vi arrangerer to MTB Camps om året, hvor vi træner og cykler ture og oplever andre MTB-spor. Vi holder sæsonstart, sommer- og sæsonafslutning og julehygge, hvis der er tilslutning til det.

 

Næste træning Børn og Unge

Ingen begivenheder

Træningsplan Børn og Unge

Februar 2020
M T O T F L S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Børn og Unge trænere

HUSK:

  • at al kørsel på MTB foregår med hjelm, dette gælder også forældre.
  • at børnene skal have cykelegnet påklædning på efter vejret.
  • at bruge et par cykelhandsker, gerne med lange fingre.
  • at medbringe drikkedunk med vand og en reserveslange.
  • at mad ikke er nødvendigt under træning, f.eks. frugt efter træning er ok.
  • at børnene skal medbringe sygesikringsbevis og telefonnummer til forældre (kontaktperson), gerne deres egen telefon.
  • Vi følger MTB kodeks.
Gå til toppen