Teknik

Endo

Deltagerne skal øve sig i at ligge vægt på deres forhjul ved at bruge forbremsen. Målet er at kunne få baghjulet helt frit. På den måde kan de blive mere fortrolige med deres og cykel og specielt brugen af forbremsen.

Makkerleg

Kan bruges til alle tekniske fokuspunkter og steder i skoven. Virker både ved meget konkrete/lukkede opgaver men også mere åbne. Deltagerne kan fx få til opgave sammen at finde frem til, hvilken position de foretrækker på en bestemt sektion af sporet. Det kan også være mere lukket, hvor opgaven går ud på at give hinanden feedback på en bestemt teknik.

Fokuspunkter: Deltagerne skal øve sig i at formidle den usagte viden, eksempel Makker1: ”Jeg synes at det føles rigtigt, når jeg står i en lav grundposition ned af DM-bakken” Makker2: ”Kan du beskrive mere konkret, hvad der føles rigtigt ved lige netop den lave grundposition ned af DM-bakken” osv. Øver de sig i dette bevidstgøres mange aspekter i teknikken, som ellers tages for givet.

Af og på

Bed deltagerne om at stå af cyklen, fx 3 gange, op af en længere og gerne teknisk opkørsel.
Tekniske fokuspunkter: bliv siddende på sadlen, kig frem, søg ned mod styret med overkroppen, slap af i overkroppen.

Hel-del-hel metode

Start med at lade deltagerne kører en sektion med den mest ”rigtige” teknik, evt. efter at en instruktør har vist den korrekte teknik. Identificer fejl, der optræder ved flere af deltagerne og præsenter efterfølgende øvelser eller forklar, hvorledes sektionen bør angribes.

Op af med kegle

Deltagerne skal køre op af en teknisk og stejl opkørsel med en kegle eller lign. på ryggen. Dermed tvinges de til at holde ryggen vandret.
Tekniske fokuspunkter: bliv siddende på sadlen, kig frem, søg ned mod styret med overkroppen, slap af i overkroppen.